Sparring

Sparringspassen är perfekt för att sätta sina kunskaper, erfarenheter och inlärda tekniker in i praktiken i en mer tävlingsrealistisk situation. Här krävs det att man är rätt utrustad med suspensoar, tandskydd etc. När vi sparras, eller tränar i övrigt för den delen, är det viktigt att vi visar respekt för varandra. Sparringen sker under kontrollerade former och vi sparras MED varandra och inte MOT varandra. Sparringen är ett sätt för att förbättras och utvecklas TILLSAMMANS och INTE för att visa dominans eller för att trycka ner andra. Att visa respekt och att vara ödmjuk är en lika viktig del inom thaiboxning som själva sportutövandet.

Det finns två sorters sparring; tekniksparring och tävlingssparring. Tekniksparring förekommer i nybörjar- och fortsättningsgruppen och är en icke-full kontakt sparring och innebär lättare sparring under instruktion av tränaren. Vid tävlingssparring kan man sparras lite hårdare och här krävs det att man fullt ut behärskar teknikerna och att man får godkännande av tränaren. Tävlingssparring är endast för de som tränar i avancerade gruppen.


För att kunna sparras hos oss måste du alltid vara väl förberedd och ha rätt utrustning med dig. Du behöver alltid ha med dig tandskydd, suspensoar, elastisk binda (för att kunna linda en eventuell skada/blödning), liniment och självklart en vattenflaska.